tiistai 25. tammikuuta 2011

Keski-Suomen nuoret kommunistiehdokkaat vaativat perusturvaa!


Keski-Suomen nuoret Suomen kommunistisen puolueen eduskuntavaaliehdokkaat vaativat perusturvaa kaikille tilapäisesti tai pysyvästi työelämän ulkopuolella olevalle. 900 euron kuukausittaisella, yhdeltä luukulta saatavalla tuella opiskelijat yhtä hyvin kuin eläkeläiset ja työttömät pääsisivät köyhyysloukusta.

Suomessa 900 000 ihmistä elää EU:n köyhyysrajan alapuolella. Etenkin lapsiperheiden köyhyys on viime vuosien aikana lisääntynyt hälyttävästi. Muutama päivä takaperin uutisoitiin siitä, miten toimeentulotuella elävillä lapsiperheillä ei ole edes oikeutta lapsilisään! Lääkkeeksi eivät käy leikkauslistat ja kokoomuksen sekä vihreiden yhdessä ajamat toimeentulotuen leikkaukset – köyhimpien asemaa entisestään kurjentamalla luodaan tarkoituksella syrjäytettyjen monilukuista armeijaa.

Eriarvoistuminen on pysäytettävä ja jokaisen oikeus kohtuulliseen toimeentuloon turvattava. Nuoret kommunistit ehdottavatkin, että lain vaatima kansanedustajan palkan tulee taata ”kohtuullinen toimeentulo” samoin kuin toimeentulosta on perustuslaissa säädetty. Nuoret ehdottavatkin, että kansanedustajat ryhtyvät tekemään töitä toimeentulotuella. Vai eikö poliitikkojen kohtuus olekaan samaa kohtuutta, kuin heidän hallitsemiensa kansalaisten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti